NearFi spojnice Phoenix Contact-a

on
Categories: Phoenix Contact

NearFi je nova beskontaktna tehnologija Phoenix Contact-a za prijenos energije i podataka u stvarnom vremenu. Sa NearFi spojnicama, napajanje (24V, 2A) i Ethernet podaci (100Mbps, puni duplex) mogu se prenijeti beskontaktno, kroz razmak od nekoliko centimetara, u stvarnom vremenu. Ova tehnologija tako omogućuje zamjenu spojeva sklonih trošenju i kliznih prstenova u industrijskim primjenama, a sve uz minimalne troškove.

Prednosti NearFi tehnologije:

  • Bez dodatnih troškova i održavanja jer je tehnologija beskontaktna
  • Ethernet komunikacija u stvarnom vremenu, neovisna o protokolu i bez kašnjenja
  • Velika snaga u kompaktnom kućištu
  • Fleksibilna instalacija
  • Sveobuhvatna vidljiva dijagnostika s LED prstenom na kućištu

Spojnice snagu prenose induktivno pa na taj način mogu opskrbljivati i druge uređaje kao što su I/O stanice ili prekidači, također beskontaktno.

NearFi tehnologija omogućuje komunikaciju u mnogim situacijama gdje bi konvencionalna tehnologija imala probleme zbog ograničenja prostora i kretanja, vibracija, prašine, prljavštine, rotacije i čestog kontakta. Prijenos je također moguć i kroz materijale kao što su staklo, plastika i drvo, što otvara dodatne mogućnosti primjene.

Za razliku od standardnih konektorskih rješenja, NearFi spojnice mogu se okrenuti jedna prema drugoj iz bilo kojeg smjera pa čak i rotirati.

Za prijenos su potrebna dva uređaja: bazni i daljinski spojnik (spojnice se ne moraju konfigurirati), signal ide preko integriranog pomagala za poravnanje, nakon što su uređaji optimalno spojeni, a vizualna signalizacija sa svjetlećim LED diodama ukazuje na spremnost spojnice za rad.

Za informacije o našim akcijama i novostima pretplatite se na naš newsletter.
U bilo kojem trenutku možete se odjaviti i prestat ćemo Vam slati naš newsletter s novostima.